Den årlige bærekraftrapporten publisert av Paroc Group

23 mai 2013

Paroc Group har publisert sin andre rapport om bærekraftig utvikling. Rapporten gjelder for året 2012 og har blitt avlagt i samsvar med retningslinjer for rapportering om bærekraft utvikling fastsatt av den internasjonale autoriteten i bransjen - Global Reporting Initiative (GRI).

Paroc Book of Sustainability 2012I 2012 redefinerte Paroc sin strategi og gjorde bærekraftig utvikling til et sentralt element i firmaets strategi. Bærekraftrapporten 2012 til Paroc beskriver firmaets økonomiske, sosiale og miljømessige innflytelse for dets interessenter og omgivelse.

I 2012 satte Paroc seg som sitt strategiske mål en 30 prosents økning i energisparingen til 2020 og har allerede tatt konkrete skritt mot å oppnå dette målet. En betydelig reduksjon i CO2 -utslippet ble allerede oppnådd i 2012. Den operasjonelle effektiviteten er nøye overvåket og enhver bedrift utfører sitt eget prosjekt for energieffektiviteten planlagt for de kommende årene.

Prosjektet ble startet i 2011, har ført til konkrete resultater: i 2012 var Paroc i stand til å redusere nivået av avfall som eksporteres til deponi, med opp til 3 000 tonn i forhold til 2011. Anlegget i Trzemeszno i Polen eksporterer ikke noe mer avfall til deponi nå, og anleggene i Hällekis i Sverige, samt i Parainen i Finland, følger dette eksempelet ved å deponere avfall på mindre enn 10%. Produksjonsavfall kan gjenbrukes. Målet til Paroc er å oppnå 100% av materialytelse som omfatter minimaliseringen av avfallsmengden.

I 2012 har Paroc startet å bygge sitt første anlegg i Russland. Det er så langt det største prosjektet til Paroc Group. Prosjektet gjennomføres i samsvar med planer og oppstart av produksjon er bestemt for november 2013.

I 2012 nådde Paroc en betydelige forbedring i sikkerhet og helse på arbeidsplassen. Hyppigheten av ulykker har gått ned med mer enn 50 prosent. De har også begynt å lansere nye prosjekter innen HMS og har investert i opplæring for ansatte og ledere. Målet innen HMS er å oppnå nivået på null ulykker til 2020.


Bærekraftrapport til Paroc Group er tilgjengelig på:
www.paroc.no/sustainability