Offentlige svømmebassenger krever produkter med høy ytelse

10 jun 2015

Bygninger som brukes til spesielle formål, må være av en bestemt kvalitet med tanke på materialene som brukes. Et godt eksempel på dette, er bygninger som brukes til sport, for eksempel offentlige svømmebassenger.

Tilstanden til disse bygningene krever fokus på en rekke ulike aspekter. Miljøet i offentlig svømmebassenger er for eksempel svært krevende på grunn av de harde materialene som trengs til gulv og vegger for å takle fuktigheten og den våte atmosfæren i bygningen.

Alle disse spesifikasjonene stiller også strenge krav til akustikken i bygningen. Offentlige svømmehaller krever produkter og materialer med god lydabsorpsjon og bestandighet overfor høye luftfuktighetsnivåer. Materialene må også kunne motstå korrosjon i svært høy grad.

Det er derfor Paroc er valgt som samarbeidspartner for Ystad Badhus-prosjektet i Sverige, der et helt nytt offentlig svømmebasseng ble bygget i Ystad som en del av et idrettsanlegg som ble ferdigstilt i fjor. Paroc kunne levere den nødvendige kvaliteten på isolasjonsprodukter med et korrosjonsbestandig gittersystem og lydabsorberende takmaterialer. På dette prosjektet samarbeidet Paroc tett med arkitekten, bygg- og anleggsselskapet NCC og Ystad kommune ved å levere produkter til takinstallasjonsselskapet.

Løsningen som ble valgt for den krevende bygningen, var Paroc Acoustic Parafon-produkter. Dette er produkter som er utformet nettopp for utmerket lydabsorpsjon og bestandighet overfor fuktighet. I tillegg kunne vi levere disse produktene i ikke-standard størrelser og i ulike fargenyanser, i tråd med arkitektens ønsker.

Les mer om Parocs løsninger for svømmehaller og baderom >> 

Ystad swimming pool project in Sweden  Ystad swimming pool project in Sweden  Ystad swimming pool project in Sweden

Bilder fra Ystad Badhus.