Paroc utvider virksomheten i Russland

02 feb 2012

Paroc Group har hele tiden hatt en langsiktig ekspansjonsstrategi. Etter å sikret posisjonen som den ledende isoleringsleverandøren i østersjøregionen, med produksjonsanlegg i Finland, Sverige, Litauen og Polen, utvider Paroc nå virksomheten til det voksende russiske markedet.

Paroc Group har besluttet å investere i et produksjonsanlegg i Tver-regionen, nordvest for Moskva. Ifølge Paroc Groups konsernsjef Kari Lehtinen forventes steinullsmarkedet i Russland å vokse klart raskere enn i Vest-Europa. "Etterspørselen etter steinull i Russland forventes å øke med 10 % i året de neste årene. Man tror at etterspørselen vil øke så kraftig på grunn av den skjerpede lovgivningen innen energieffektivisering og brannsikring i bygninger. Dessuten er egenskapene til våre produkter svært etterspurt på det russiske steinullsmarkedet", sier Kari Lehtinen.

Etterspørselen etter steinull i Russland forventes å øke med 10 % i året de neste årene.

"De to siste tiårene har Paroc oppnådd en sterk posisjon i premiumsegmentet i isoleringsmarkedet i Russland gjennom salg i Moskva og St. Petersburg. Ved å starte lokal produksjon, står vi godt rustet til å møte den voksende etterspørselen", fortsetter Lehtinen.

Paroc planlegger å investere € 170 millioner i Tver, i bl.a. tre linjer for byggisolering samt utstyr for produksjon av teknisk isolering. Den årlige produksjonskapasiteten vil være på 150 000 tonn, og fabrikken vil ha 600 ansatte.

Den første investeringsfasen omfatter en produksjonslinje for byggisoleringsprodukter. Produksjonen vil starte i løpet av 2013.