Isolering for vegger og fasader

Isolering til vegger og fasader
Veggene i en bygning fungerer som værbeskyttelse. De beskytter mot kulde, nedbør, vind, støy og brann. Gode yttervegger med riktig isolering er en forutsetning for et sunt og behagelig inneklima.

Når man isolerer, er det som å gi huset varme klær, og det er en svært god investering. Du får lavere oppvarmingskostnader i tillegg til et mer behagelig bomiljø. Du får også en verdistigning på huset. Når du skal kle om fasaden, er det alltid lønnsomt å etterisolere samtidig. Hvis fasaden er pen og verdt å bevare, kan du i stedet isolere på innsiden. Da kan du også ta et og et rom om gangen og variere isoleringstykkelsen etter type rom og ønsket resultat.

Materialvalg ved isolering og etterisolering av vegg og fasade

Isolering spiller en stadig viktigere rolle for å tilfredsstille de økte kravene til energieffektivitet i bygninger og installasjoner, og godt isolerte bygninger er en av de mest effektive måtene å spare energi på. Samtidig kan tykke lag med brennbar isolering f.eks. i fasaden, øke brannbelastningen betydelig i en bygning, og valget av isoleringsmarteriale får derfor stadig større betydning for bygningens totale brannsikkerhet. Materialvalget er avgjørende for å skape bærekraftige, komfortable, trygge og sunne boliger og arbeidsmiljøer, uansett om det gjelder nyproduksjon eller renovering. PAROC Steinull er en naturlig bærekraftig, brannsikker og energieffektiv isolering. Det gjør den til et godt valg.

Vi har veggløsninger for ulike typer bygninger. Nedenfor ser du et utvalg av de mest brukte typene.